Over Dylan Steel Solutions

De toonaangevende toeleverancier van staalproducten, DYLAN Steel Solutions, is verhuisd naar het nieuwe en energiezuinige bedrijventerrein DistriPark in Dordrecht. Op deze locatie is een complex ter grootte van ca. 35.000m² gebouwd dat bestaat uit bedrijfsruimte en kantoren. DYLAN Steel Solutions distribueert stalen buizen, fittingen en flenzen aan allerlei industrieën wereldwijd. De grootste overweging voor verhuizing was de twee locaties Roosendaal en Beijerland samen te voegen op een centrale plek en daarmee een efficiencyslag te maken voor de toekomst. Eén fysieke locatie zorgt voor minder kosten, al het personeel onder een dak versterkt dit effect.

Dylan Steel Solutions was op zoek naar een partij die advies kon geven en concrete mogelijkheden kon bieden. Enerzijds, was de vraag de beschikbare ruimte, die kleiner is dan voorheen, optimaal te benutten door meer producten op te slaan per m2. Anderzijds wilde de onderneming efficiënter kunnen werken. Een andere manier van orderpicking, dankzij kortere afstanden in het magazijn biedt nu eenmaal tijdwinst. Kortom: een optimale magazijninrichting voor het hele productassortiment!

Martijn Bouwer, Warehousemanager bij Dylan Steel Solutions, vertelt: ‘Cor Verkolf heeft ons zelf benaderd met de vraag of zij iets konden betekenen nadat zij hoorden over onze verhuisplannen. Al gauw bleek dat Cor Verkolf de enige partij was die zowel het palletmagazijn als het buizenmagazijn, met opslagbokken voor onze 12m lange buizen, kon bouwen. Het sprak ons direct aan om met één partij te werken en daarmee met minder contactpersonen schakelen. Bovendien dacht Tom Keijzers, accountmanager bij Cor Verkolf goed mee en ontzorgde ons met een totaalplaatje op gebied van opslag en alle zaken rondom de verhuizing.

‘We waren al best een eind op weg met eerste ideeën. Die hebben we min of meer neergelegd bij Cor Verkolf met het verzoek of zij het opslagproject konden realiseren. Ze hebben goed meegedacht gedurende de hele logistieke operatie. Van het leegmaken van het magazijn in Roosendaal tot voorraadbeheer, het plaatsen van de opslagbocken, maar ook het meedenken verplaatsen van alle producten’, aldus Martijn. De samenwerking kenmerkte zich door de juiste mensen op de juiste plek, op elk moment tijdens het leggen van de logistieke puzzel rondom de verhuizing. ‘Niks is te gek, het lijkt alsof ze eigenlijk alles wel kunnen voor wat betreft opslagmethodieken!’

Project Details

DATUM

februari 17, 2022

KLANT

Dylan Steel Solutions

PROJECT TYPE

Magazijn

Project Impressie

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je weten wat we voor elkaar kunnen betekenen? Vul het formulier op de contactpagina in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Dé oplossing binnen handbereik.